2018. május 16., szerda

Mesehősök az iskolatáskán

Az iskolatáska kiválasztása komoly kérdés minden kisgyermekes anyuka számára. Természetesen a kialakítását, szerkezetét, tisztíthatóságát és könnyedségét figyelembe véve, nem utolsó szempont a táska mintázata, színvilága. Ilyenkor a praktikus szülői gondolkodás sugallhatná, hogy minél letisztultabb, egyszerűbb táskát válasszunk a gyerekeknek, ami akár több évig is hordható marad, de ha kisgyermekünk kedvenc mesehőse, szuperhőse tekint vissza a táskájáról, az hihetetlen boldogságot jelent a kicsik számára, ami pedig az anyukájuknak is öröm. Mik a legdivatosabb mesehősök, mesefigurák idén? Most kiderítjük!

Ha tudjuk, hogy gyermekünk hatalmas rajongója egy mesének vagy mesehősnek, akkor hihetetlen boldogságot okozhatunk neki, kedvenc rajzfilmfigurájával díszített hátizsákkal az iskolakezdés előtt. Ha például a lányunk kívülről fújja a Jégvarázsból a dalokat, már három éve Jégvarázs tematikájú születésnapi bulit szeretne, és vagy öt különböző hercegnős jelmeze van, amiben szíve szerint napestig rohangálna énekelve, akkor nincs is jobb meglepetés számára, mint ez az Elsa királynős és Anna hercegnős táska. 




A Jégvarázs évek óta hódít a lányok körében, de mi a helyzet a fiúkkal? Nos, itt az apukák örülhetnek, hiszen az elmúlt pár évben újra teret nyert magának a Star Wars és az egész csillagok háborúja univerzum. Ha iskolába készülő kisfiúnk pontosan tudja mi a különbség egy jedi és egy sith között, színről sorolja, hogy melyik fénykard kihez tartozik a filmek alapján, és régóta egy Csubakka figura a kedvenc plüssállata, akkor ez a Star Wars-os táska lesz a befutó!

Persze, ha ezekre a táskákra esik a választásunk, jogos lehet az aggodalom, hogy egy éven belül már kínosnak vagy akár bénának fogja tartani gyermekünk ezeket a figurákat. Érdemes ezért olyan táskák között is válogatni, amik kielégítik az aktuális kedvenc iránti vágyat, de nem szorítkoznak csak arra. Ha például lányunk rajong a Barbie babákért, de nem szeretnénk, hogy akár harmadik, negyedik osztályos korában a még tökéletes állapotban lévő táskát a Barbie felirat miatt kelljen lecserélni, vásároljunk neki a Barbie babákhoz hasonló, de mégsem olyan mintázatú táskát, olyat, mint például ez. 


Jó taktika lehet a hosszú távú táskaválasztáshoz, ha például kisfiúnk rajong a fociért, akkor nem kedvenc focicsapatának a színében és feliratában pompázó táskával lepjük meg, hanem egy focilabdás táskával. Így az évek elteltével sem fogja kellemetlennek érezni focis táskáját, hiszen a sport valószínűleg nem fog kimenni a fiatalok közötti divatból, de egy adott csapat bizony könnyedén lecserélhető, mint kedvenc klub. 



Ugyanez a trükk működhet lány gyermekünkkel szemben is. Ha kislányunk odáig van a hercegnőkkel, akkor elérhetjük, hogy egy jól ismert Disney karakter arcképe helyett, mondjuk halvány rózsaszín alapon apró virág, pillangó vagy korona mintás táskát vásároljunk neki. A hercegnői hatás ugyanúgy érezhető, viszont nem biztos, hogy egy-két éven belül hatalmas hisztik és sírások közepette kellene lecserélni a táskát!

A táskaválasztás tehát nem könnyű feladat. Kedvezni a gyermekünknek, hogy a vágyott mesefigura legyen az iskolatáskáján, vagy felnőttesen, racionálisan végig gondolni, hogy vajon milyenre is van szüksége, igazi kemény feladat! Vegyétek figyelembe a fenti ötleteinket és így garantáltan megtaláljátok az arany középutat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése