2018. április 25., szerda

Praktikus tornazsákok

Az első iskolatáska kiválasztása mellett, ne feledkezzünk meg az első tornazsák kiválasztásáról sem. Ezeket a tornazsákokat fogja gyermekünk az iskolatáska mellett cipelni az iskolába, megtömve tornacipővel, váltás zoknival, nadrággal, pólóval vagy lányok esetében tornadresszel. Fontos, hogy olyan tornazsákot válasszunk, ami egyszerre kényelmes, elég nagy, hogy beleférjen minden tornaórára szükséges felszerelés, és nem utolsó sorban, tetszik a gyermekünknek is. Nézzük meg, milyen tornazsákok közül válogathatunk 2018-ban!
A jó tornazsák egyik alapvető tulajdonsága, hogy könnyed anyagú, kényelmes magunkkal hordani, és persze a mintája sem elhanyagolható. Számtalan variációt találhatunk tornazsákok között, különböző színek, formák, minták és anyagok közül válogathatunk. Viszont érdemes strapabíró darabot választani, hogy ne egy évre legyen csak jó a tornazsák, ilyenkor pedig inkább egyszínű, alapdarabot válasszunk. 

Ha szeretnénk, hogy gyermekünk semmiképpen se keverje el a többiek között a tornazsákját, válasszunk olyat, ami egyedi, kedvenc mesehőse található rajta, és garantáltan nem lesz még egy ilyen az osztályban senkinek. Bár csábító lehet a trendet követve kiválasztani egy szuper csajos Elsa hercegnős zsákot vagy focis, esetleg Verdás darabot, de igyekezzünk ne a legkézenfekvőbbet megvásárolni. 

A szín mellett persze a biztonság is fontos szempont. Ha kisiskolás gyermekünk egyedül jár haza az iskolából, akkor érdemes fényvisszaverős biztonsági tornazsákot választanunk, hogy elkerülhessük a baleseteket is. A vastagabb pánttal rendelkező tornazsák is a biztonságot szolgálja, nem csúszik le a gyermek válláról, így nem akad bele egy bokorba, kerítésbe, ami mellett elhalad hazafelé menet. 

Ahogy az iskolatáskánál, úgy a tornazsáknál is érdemes olyat választani, ami akár több évig kitarthat. Anyagát tekintve, jó ha könnyen tisztíthatót, és nem egy pamut zsákot választunk, hiszen visszagondolva, mi is szívesen hajítottuk a földre a tornazsákunkat, tettük a homokos talajra azt, nem igazán ügyelve a tisztaságára. Válasszunk gyermekünknek olyan tornazsákot, ami akár első osztályosként, akár felső tagozatosként is trendi marad számára, ne érezze cikinek a saját tornazsákját. 

A tornazsákot persze nem csupán csak az iskolába és csak gyermekeknek készítik. Akár felnőttek is bátran hordhatják, vihetik magukkal. Egy jó minőségű, divatos stílussal és dizájnnal rendelkező tornazsákot nyugodtan a vállunkra dobhatunk az irodába menet, ha utána edzeni készülünk. Nem kell feltétlenül hatalmas és merev kialakítású sporttáskákkal közlekednünk. Ha az edzéshez nem kell más csak egy váltócipő és edző ruha, akkor igenis a tornazsák a legjobb választás felnőttek számára is. Bátran hordjuk őket! 

1 megjegyzés: