2018. április 22., vasárnap

Iskolatáska elsősöknek

Ma már számtalan szempontot figyelembe kell vennünk, ha megfelelő iskolatáskát szeretnénk választani első osztályba készülő kisgyermekünknek. A választás előtt érdemes végiggondolni saját és persze gyermekünk preferenciáit is, különben elképzelhető, hogy elveszünk a hatalmas választék között. Most összeszedjük a legáltalánosabb és alapvetőbb szempontokat, amikre oda kell figyelnünk vásárlás közben.

Az elsődleges és talán egyik legfontosabb szempont, hogy a táska kialakítása megfelelő legyen a gyermeknek. Ebbe beletartozik, hogy könnyen bepakolható, több reteszes, így akár pici kortól kezdve meg van a gyermeknek a saját felelőssége, hogy rendet és rendszert alakíthasson ki saját táskájában. A megfelelő kialakítás a súly elosztás miatt is rendkívül fontos, hiszen ha egy nehéz napnak néz elébe a gyermek, rengeteg könyv, füzet, tolltartó, uzsonna, miegymás nyomhatja a hátát, így fontos, hogy egy teljes napi felszerelés is kényelmesen és biztonságosan cipelhető legyen számára. 




Próbáljunk előre tájékozódni, hogy a gyereknek mennyi holmit kell naponta magával vinnie, lesz-e az iskolában szekrénye vagy más tárolási lehetősége, ahol otthagyhatja azokat a könyveket, atlaszokat, egyebeket, amire az otthoni tanulásnál nincs szüksége. Vannak iskolák, amelyek nem is engedik a diákoknak, hogy bent hagyjanak bármilyen holmit, míg mások az iskolaotthonos oktatásban hisznek. Erről azért is érdemes információt szerezni, hogy tudjuk, milyen lehetőségei vannak a gyermeknek napközben a felszerelését és a hátizsákját tárolni. Fel tudja akasztani? Szekrénybe tudja tenni? Érdeklődjünk, és válasszunk olyan táskát, aminek tárolási módja komfortos a gyermeknek is. 



Persze a táskaválasztásnak ilyen kicsi korban, nem csupán praktikusnak, de egészségügyileg is megfelelőnek kell lenni. A legjobb, ha ilyenkor nem a szupermarketek vagy egy eurós boltok polcain keressük a tökéletes táskát, hiszen kicsi a valószínűsége, hogy ezek a táskák a megfelelő szakértői tanácsokra lettek kialakítva. A budmil webáruházban találhatunk ergonomikus táskákat, amik pontosan az egészségügyi okok miatt lettek profi szakemberekkel megtervezve. Tökéletes súlyelosztással, szellőzéssel, és láthatósági jelekkel ellátott táskák ezek, amikkel külső és belső biztonságot is teremthetünk gyermekünknek. 


Az utolsó alapvető szempont, inkább esztétikai, mintsem technológiai. Figyelnünk kell ugyanis arra, hogy olyan táskát válasszunk, amit a gyermekünk örömmel hord, nem érzi kínosnak a színét, formáját, mintáját, de közben megfelelő a mi szempontjainknak is a kialakítása. Igen ám, de mi történik, ha a kedvenc rajzfilmhős vagy az a sportág, ami díszíti a hátizsákot egy fél éven belül már nem lesz a gyerek imádatának tárgya? Nos, ilyenkor kell nekünk szülőknek erősnek lenni, hiszen egy jó iskolatáska nem fél évre szól. Győzzük meg kisgyermekünket, hogy bár számára is tetszetős, de azért mégis évekig hordható mintájú táskát válasszunk ki együtt! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése