2018. augusztus 3., péntek

Gurulós iskolatáskák

A gurulós vagy más néven kerekes, húzható iskolatáskák semmiképp nem sorolhatóak a hagyományos táskák közé.
Elsősorban az idősebb diákok kedvelik, mert érdekekesek és feltűnőek, ugyanakkor azoknak a fiatalabb gyerekeknek is alkalmas, akik a szokásosnál nagyobb súlyokkal menetelnek, vagy akár utaznak. Ezeknek a táskáknak ugyanis sok egyéb mellett nagy előnye, hogy utazáshoz, kiránduláshoz is ideális.

Választásnál ugyanakkor érdemes mérlegelni, hogy a gyereknek valóban szüksége van-e egy gurulós iskolatáskára vagy inkább egy tökéletesen kialakított gerincbarát, ergonómiai táskát válasszunk neki.

A gurulós iskolatáska választásnál gondoljuk át alaposan az alábbi kérdéseket:

Milyen idős a gyerek? Valóban megfelelő az első osztályt egy ilyen típusú táskával kezdeni?
Milyen terepen közlekedik majd a gyerek? Egy sima 5 perces beton úton nincs gond, de egy elhanyagoltabb, köves vagy földúton a húzás is gondot fog okozni.
Ugyanez igaz a bkv-ra is. Ha sokat kell buszoznia, akkor a fel-le emelgetés többet árt, mint használ, hiába lehet ezeket a táskákat is vállra venni, gondoljunk arra, hogy ezek a táskák általában nehezebbek hagyományos társaiknál!

Ha gyermekünk nyomására, vagy saját elhatározásból mégis a gurulós iskolatáskák mellett tesszük le a voksunkat, akkor segítünk a választásban, mivel ezek a táskák nem olcsóak és spórolni sem nagyon érdemes, hiszen ha a kereke például silány minőségű, akkor nagyon hamar tönkre fog menni.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése