2018. március 21., szerda

3+1 dolog, amire figyelj az iskolatáska megvásárlásakor

Az iskolatáska kiválasztása nem egyszerű feladat egy kisgyermekes család számára. Olyan legyen, amit a gyerek is szívesen hord, tetszik neki, de a szerkezete, kialakítása, strapabírósága is megfelelő, és remélhetőleg nem egy tanévre szól majd. Ahhoz, hogy könnyebben megtaláljátok a tökéletes táskát, összegyűjtöttünk nektek 3+1 dolgot, amire érdemes odafigyelni a vásárlás során.

1. Kialakítás

A jó iskolatáskát a hátán hordja a gyerek, mindkét vállán. Tudjuk, hogy nem mindig egyszerű, de próbálj meg nemet mondani a válltáskáknak vagy lányok esetében a még rosszabb, női oversize táskáknak. Az iskolatáska arra való, hogy az összes tankönyvet, füzetet és jegyzetet kényelmesen tudja a gyermek iskolába vinni. Nem egészséges az oldaltáska, de még a magunk után húzós, kerekes darabok sem. A jó iskolatáska ergonomikus kialakítású, erős anyagból van, szivacsos a háta, merev az alja. Nem csúszkál, lehet állítani a vállpántját és illeszkedik a gyermek méreteihez. Iskolatáskánál nem játszik a majd belenő szemlélet, hiszen pár centi eltérés is tud hátfájdalommal járni, így válasszatok állítható pántú darabot, amivel személyre tudjátok szabni a méretet. A táskának legyen tartása és nagyon fontos, hogy simuljon rá a gyerek hátára.
https://budmil.eu/termek/9579/ergonomiai-taska


2. Anyag

Ha picit magunka nézünk, akkor tudjuk, hogy mi magunk sem vigyáztunk az iskolatáskáinkra úgy, mintha a szemünk fénye lenne. Természetes, hogy a gyerekeinknek sem az lesz az elsődleges, hogy a táska állapota tökéletes maradjon, így a vásárlás során olyan táskát keressünk, aminek varrása strapabíró, és könnyen tisztítható akár szappanos szivaccsal is a felülete, hogy ne kelljen minden alkalommal, amikor egy focizás vagy fáramászás során saras lesz a táska, a csatokat leszerelni és mosógépbe tenni.  Fontos szempont lehet, hogy a táska anyaga vízálló legyen, hiszen ha esőkabátot vagy esernyőt adunk is a gyereknek az útra, a táska még kilóghat alóla, esetleg a könyvek és füzetek láthatják kárát, ha nem vízálló a táska. 

https://budmil.eu/termek/9579/ergonomiai-taska


3. Szerkezet

Bár ez a szempont nagyon hasonlíthat a kialakításhoz, de mégsem kizárólag az egészségre, testtartásra biztonságos szerkezetről van itt szó, hanem a táska belső kialakításáról is. Ha egy nagy űrtartalmú rekesze van a táskának, táptalajt adunk a szamárfüles füzeteknek, tankönyveknek, az összenyomódott szendvicseknek. A gyerekek is sokkal jobban tudnak rendszerezni, ha tudják minek hol a helye, és megvan a felelősségérzetük, hogy ezt nekik kell fenntartani. A többrekeszes táskáknál beszéljétek át a gyerekekkel szerintük hol legyen a tankönyv, a füzet, tolltartó, ellenőrző helye, így sokkal jobban oda tud majd figyelni ő is a táskája rendjére.

https://budmil.eu/termek/208/hatitaska


 +1. Szín 
Ne erőltessük rá a gyerekekre azt a táskát, ami a fenti szempontok szerint tökéletes lenne számára, de a mintája, színe nem tetszik neki. Legyünk türelmesek és szánjuk rá az időt, hogy megtaláljuk a kompromisszumos megoldást, ami a legoptimálisabb táska számára, ráadásul még tetszik is neki!

Válogassatok a budmil iskolatáskái közül, ahol garantáltan megtaláljátok azt a minőségi és jó kialakítású táskát, ami még a legkisebbek tetszését is elnyeri!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése